Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ženevski sajam
  • 19.04.2016. 08:00

Milićeviću zlato za trajnu osnovu za saće

Pčelaru iz Posušja ovo nije prva nagrada za satnu osnovu za saće. Ivan Milićević lani je osvojio zlatnu medalju u Parizu te zlatnu plaketu u Trilju, u Hrvatskoj.

Foto: kostik
  • 558
  • 11
  • 0

Pčelar iz Posušja Ivan Milićević dobio je novu potvrdu vrijednosti svojeg izuma - "trajne osnove za saće“. Naime, osvojio je zlatnu medalju na Sajmu inovacija u Ženevi. Podsjećamo, njegova satna osnova izrađuje se od biološki razgradivih sastojaka, čistog voska, praškasto mljevene ljuske kukuruznog zrna i 99,9 postotnog čistog kalcijum karbonata.

Milićeviću ovo nije prva nagrada za taj izum. Lani je osvojio zlatnu medalju na Izložbi inovacija Concours Lépine u Parizu. Također, osvojio je i zlatnu plaketu na 8. AGRO ARCA, Međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji koja se održavala u Trilju u Hrvatskoj.

Inače, bosansko-hercegovački inovatori na Sajmu u Ženevi ostvarili su sjajan uspjeh. Osvojili su čak sedam medalja za osam inovacija. Tri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu medalju.

Foto: kostik2photo/Bigstockphoto


Tagovi

Ivan Milićević Pčelar Inovacija Posušje Trajne osnove za saće


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.