Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz meda
  • 29.12.2016. 12:00

Med-prom izvezao 2.000 kg meda u Kuvajt

Radi se o 200.000 komada malog ugostiteljskog pakovanja od 10 grama u folijama. U pregovorima su za izvoz i s firmama iz Turske i Saudijske Arabije.

Foto: Pixabay/hansbenn
  • 2.722
  • 124
  • 0

Cazinska firma Med-prom koja se bavi proizvodnjom meda i pčelinjih proizvoda i jedina u BiH ima certifikat za izvoz meda u neograničenim količinama, izvezla je prve količine meda za Kuvajt, a trenutno je u pregovorima sa firmama iz Turske i Saudijske Arabije za izvoz ogromnih količina meda. Riječ je o 2.000 kilograma meda u ugostiteljskom pakovanju.

"Prije nekoliko mjeseci kontaktirao nas je neki čovjek iz Kuvajta koji godinama dolazi na Sarajevo Business Forum. Nakon što je pronašao naš med, nazvao nas je i odnio nekoliko uzoraka na ispitivanje. Med mu se nakon provjera jako svidio i dogovorili smo saradnju. Pod njihovim smo logom napravili određene količine meda i isporučili za Kuvajt, a radi se o 200.000 komada malog ugostiteljskog pakovanja od 10 grama u folijama za hotele, restorane, domove, itd.", kazao je za Klix.ba Nermin Bašić, direktor firme.

U fazi su pregovora sa Turskom za izvoz ogromne količine meda, kao i sa Saudijskom Arabijom. Ako to uspiju dogovoriti, kaže, onda bi mogli otkupiti cjelokupan med sa prostora cijele BiH i izvoziti ga, a time bi pomogli i našim pčelarima kada je riječ o prodaji meda.

Foto: Pixabay/hansbenn


Tagovi

Med prom Cazin Izvoz Kuvajt


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]