Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ljekoviti biljni preparati
  • 22.12.2016. 12:00

Medicinu i ljekovito bilje spojila u vlastiti brend

Ako uz pomoć prirode želimo izgledati njegovano i zdravo, prihvatimo tezu kako se unutrašnja kozmetika odnosi na zdrav život, a vanjska na upotrebu prirodnih preparata od ljekovitog bilja!

Foto: Facebook/Prirodni ljekoviti proizvodi-Gordana Antolović
  • 2.507
  • 418
  • 0

Područje centralne Bosne se itekako može pohvaliti biodiverzitetom i bujnom vegetacijom koja je prirodno bogatstvo ove regije. Upravo je važnost prirode i njenu ljekovitu moć prepoznala Gordana Antolović iz sela Radunice kod Žepča. S obzirom da je po zanimanju medicinska sestra, znanje iz klasične medicine i ljekovitost biljnih preparata spojila je u jedinstven brend iz kućne radinosti.

Gordana, skupa sa svojom porodicom, tokom vegetacijskog perioda sakuplja samoniklo bilje te od njih pravi ljekovite preparate i kreme jer prirodno je zdravije.

Na ideju o proizvodnji ljekovitih biljnih preparata došla je jer se i sama suočila sa problemima kože ruku, te napravila prirodni melem od nevena. Njena zainteresovanost za proizvodnju je bila znatno veća pa je počela praviti i ulja, kreme, tonike i tinkture od raznih ljekovitih biljaka. Danas ima već uspješno proizvedenu liniju raznih proizvoda, a kako kaže proizvodnja se realizuje već 5 godina.

Važnost certifikata o porijeklu proizvoda

Nije samo važno napraviti dobar preparat i prodati ga. Potrebno je znati da li proizvod koji ste napravili uistinu biološki i bakteriološki ispravan, bez prisustva nepoželjnih mikroorganizama.

Svoje proizvode Gordana je certificirala, a bakteriološku ispravnost je potvrdio i Bakteriološki Institut u Berlinu, što je bio veliki podsticaj za daljnu proizvodnju i brendiranje njenih proizvoda.

"Ako uz pomoć prirode želimo izgledati njegovano i zdravo, prihvatimo tezu kako se unutrašnja kozmetika odnosi na zdrav život,a vanjska na upotrebu prirodnih preparata od ljekovitog bilja", kaže Gordana.

Kada se proizvod može nazvati prirodnim?

Prirodna ili bio-kozmetika treba zadovoljiti mnogo strožije standarde od tradicionoalno kozmetičkih proizvoda sa naglaskom na prirodne sastojke vrhunske kvalitete. U sastavu ovih proizvoda se nalaze biljke koje se beru kao samonikle, na ekološki čistim područjima, a bez:

  • bez mineralnih ulja i silikona
  • bez parafina i drugih petrolata
  • bez sintetičkih konzervansa,mirisa i boja
  • bez genetski modifikovanih sirovina
  • bez testiranja na životinjama

Spriječiti i liječiti

"Nije teško ako znamo da protiv svake bolesti postoji prirodan lijek u ljekovitim biljkama. Prirodni biljni vrt nam nudi biljke od kojih možemo praviti prave blagodati za naš organizam", navodi Gordana.

U asortimanu koji Gordana nudi može se pronaći za svakog ponešto:

  • Ulja za masažu tijela,kao i oralnu konzumaciju (klinčić-cimet, lavanda, bršljan, neven, kantarion, bosiljak, ruzmarin)
  • Masne kreme (melemi) - neven, kokos, lavanda, trava iva, ruzmarin
  • Hidratantna krema od smilja i kokosa
  • Tonik za hidrataciju lica
  • Tinkture-kaduljin ocat, trava iva, karmelićanska vodica za smirenje cijelog organizma i imunitet

Da su njeni proizvodi široko cijenjeni i zavrijedili pažnju uvjerili su se mnogi, a činjenica da je jedna klinika uzela njene proizvode za svakodnevnu upotrebu itekako govori o vrijednosti njenih proizvoda. Više o proizvodima može se vidjeti na njezinoj facebook stranici.

Foto: Facebook/Prirodni ljekoviti proizvodi-Gordana Antolović


Tagovi

Profit Samoniklo bilje Prirodni melem Biološki Prirodni lijek Kućna ljekarna


Autorica

Mukadesa Zukić

Više [+]

Mukadesa je diplomirani biolog. Aktivna je članica eko udruženja "Sadnice mira".