AgroKlub.ba

\

Gnojiva

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Agro Baza » Gnojiva

Agrobaza zajedno s bazom zaštitnih sredstava, gnojiva, biljnim vrstama i sortama te bazom stočarstva je trenutno u testnoj fazi. Ukoliko budete imali određenih problema s bazama slobodno nas kontaktirajte na e-mail info@agroklub.ba

Gnojiva i gnojidba

Gnojiva i poboljšivači tla osnovna su pretpostavka kontinuiteta poljoprivredne proizvodnje te kvantitete i kvalitete proizvoda. Putem ove baze podataka predstavljamo Vam najučestalija gnojiva dostupna na regionalnom tržištu sa njihovim tehničkim osobinama.

Proizvođači gnojiva

ICL Specialty Fertilizers (Everris) (128) Italpollina spa (54) Yara (49) Petrokemija d.d. (44) Siriac S.R.L. (30) HAIFA Chemicals (26)
Agrofill (23) Borealis (21) Green Has Italia S.p.A. (21) Fertirev (20) ILSA S.p.A. (19) Timac Agro (18)
Klik za pregled ostalih proizvođača »

Struktura po proizvođačima gnojiva

Gnojiva i gnojidba - Tekstovi

Petrokemijin ASN pokazao svoju efikasnost!

Petrokemija
19.11.2016.

Petrokemijin ASN pokazao svoju efikasnost!

ASN je novi proizvod Petrokemije s nizom povoljnih utjecaja te je ove godine primjenjen u poljskom pokusu postavljenim u Vaškoj u susjednoj Hrvatskoj. Cilj pokusa bio je pokazati efikasnost ASN-a u usporedbi sa široko primjenjivanim dušičnim gnojivom KAN-om. Odabrana su dva hibrida, jedan iz FAO grupe 300, drugi iz FAO grupe 500. Posijani su u aprilu uz... Petrokemijin ASN pokazao svoju efikasnost!

Proizvodnja Bio-E organskih gnojiva u Livnu?

Projekt Bio-E organska gnojiva tvrtke Woodland pellets d.o.o. Drvar iz Drvara predstavljen je u zgradi Vlade u Livnu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije. Projekt je vrijedan 5.700.000 eura i u proizvodnji bi posao dobilo oko 40 osoba. Zaštićeni patent projekta Bio-E razvili su vlasnici Bio-E... Proizvodnja Bio-E organskih gnojiva u Livnu?

Jesenska gnojidba ozimih žitarica

Petrokemija
24.09.2016.

Jesenska gnojidba ozimih žitarica

Pod jesenskom gnojidbom ozimih žitarica podrazumijeva se osnovna i predsjetvena gnojidba. Osnovna gnojidba obavlja se zajedno sa osnovnom obradom tla, najčešće je to oranje, pri čemu se mineralno gnojivo s naglašenim sadržajem fosfora i kalija unosi u tlo na dubinu razvoja glavnine korijena uzgajane kulture. U osnovnoj gnojidbi se primjenjuju... Jesenska gnojidba ozimih žitarica

Petrokemija d.d.

Pretraga baze gnojiva

Vaša pretraga obuhvaća 732 gnojiva iz baze gnojiva.

Posljednje dodana gnojiva u bazi

Klik za pregled svih gnojiva putem pretrage.

Naziv (tip) Proizvođač
KAN 27% (Mineralna gnojiva) Rallis India Limited
KAN 27% (Mineralna gnojiva) Lovochemie a.s.
Foliarel 21% B (Mineralna gnojiva) Societa Chimica Larderello
NP 20-20 (Mineralna gnojiva) Lovochemie a.s.

Struktura po tipu gnojiva