Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji
  • 24.04.2016. 12:30

Općina Kakanj pomaže obnovu mehanizacije

Općina Kakanj podstiče nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, aparata za mužu krava i laktofriza s iznosima podsticaja i do 3.000 KM.

Foto: corinaselberg/Pixabay
  • 196
  • 8
  • 0

Poljoprivredni proizvođači sa područja općine Kakanj mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije. Kako navode na stranici Općine, podstiče se nabavka poljoprivredne mehanizacije (traktori, motokultivatori, balirke za sijeno i samohodne kosačice) u iznosu do 30% vrijednosti nabavljene mehanizacije (maksimalan iznos podsticaja je do 3.000,00 KM).

Rok za podnošenje zahtjeva 30. novembra

Također, podstiče se kupnja aparata za mužu krava u iznosu do 50% vrijednosti aparata (maksimalan iznos podsticaja je do 500,00 KM) i laktofriza u iznosu do 50% vrijednosti laktofriza (maksimalan iznos podsticaja je do 3.000,00 KM), što poljoprivredni proizvođač dokazuje računima o kupovini koja je obavljena u 2016. godini.

Pravo na ostvarivanje podsticaja imaju nezaposlene osobe koje se nalaze na birou za zapošljavanje, registrirani poljoprivredni proizvođači i ostale zaposlene osobe (poljoprivredni proizvođači) koji nabave navedenu novu poljoprivrednu mehanizaciju u 2016.godini.

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje podsticaja:

  • zahtjev za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku mehanizacije,
  • kopija potvrde o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava od općinske službe prema mjestu prebivališta (fizička lica) ili prema sjedištu (pravna lica) izdate u 2016.godini,
  • dokaz o nezaposlenosti izdat od Biroa za zapošljavanje,
  • kopija Rješenja o registraciji za navedenu djelatnost -registrovani poljoprivredni proizvođači,
  • porezna faktura o nabavci mehanizacije
  • ovjerena izjava podnosioca zahtjeva da nabavljena mehanizacija neće biti prodana ili otuđena u periodu od 2 godine od trenutka dobijanja podsticaja;
  • kopija tekućeg /žiro računa.

Rok za podnošenje zahtjeva je 30. novembra 2016. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Kakanj I sprat ili na broj telefona: 032/771-828, svakim radnim danom od 7:00 do 15:30 sati.

Obrazac preuzmite u dokumentu ispod članka.

Foto: corinaselberg/Pixabay


Dokumenti


Tagovi

Općina Kakanj Podsticaji Poljoprivredna mehanizacija Laktofriz


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.