Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novčana podrška
  • 18.05.2016. 11:25

Kako do poticaja iz Unsko - sanskog kantona?

Vlada Unsko-sanskog kantona objavila je uputstvo kako do novčanih podrški u primarnoj proizvodnji.

Foto: AngelaQuinn/Pixabay
  • 480
  • 11
  • 0

Vlada Unsko-sanskog kantona donijela je uputstvo za ostvarivanje novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2016. godinu.

Animalna proizvodnja

Prema njemu, propisuju se uslovi koje moraju ispuniti pravna i fizička lica za ostvarivanje prava na novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2016., uređuju postupci za njihovo ostvarivanje, način isplate novčanih podrški, obaveze koje kandidat mora ispuniti prije i nakon primitka novčane podrške, utvrđuje plan raspodjele novčanih podrški i propisuje potrebna dokumentacija i obrasci.

Novčane podrške odnose se na animalnu proizvodnju odnosno za sufinansiranje laboratorijskih pretraga kvalitete mlijeka i nabavke goriva za proljetnu sjetvu, ostvarivanje prava na podršku za uzgoj priplodnih junica, prava na podršku za tov junadi, podršku za držanje koka nesilica.

Također i prava na podršku sufinansiranja pretraga na američku kugu, prava na novčanu podršku proizvodnje riblje mlađi, za ostvarivanje prava na podršku za uzgoj autohtonih pasmina goveda - bosanske buše, prava na podršku za uzgoj autohtonih pasmina - domaćeg balkanskog magarca.

Biljna proizvodnja

Za biljnu proizvodnju se odnose na: proizvodnju povrća na otvorenom polju (komišona, paradajza. paprike, luka i cikle), za proizvodnju jagodičastog voća (malina, kupina, borovnica, jagoda i aronija), za proizvodnju povrća, jagode i cvijeća u zatvorenom prostoru, podrške za nabavku sadnica jagodičastog voća (malina, kupina, borovnica, jagoda i aronija), novčanu podršku za proizvodnju gljiva, za proizvodnju kontejnerskih presadnica povrća i za podizanje novih plastenika i staklenika.

Novčanu podršku za sufinansiranje izrade mliječnog kartona (C-2) ostvaruju veterinarske organizacije na području Kantona.

Cjelovito uputstvo pročitajte u dokumentu ispod teksta.

Foto: AngelaQuinn/Pixabay


Dokumenti


Tagovi

Unsko-sanski kanton Novčane podrške Poticaji Poljoprivredna proizvodnja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.