Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FARMA II
  • 30.09.2016. 14:00

Dodjela grantova za smilje, med, voće i povrće

Definisani su finalni termini i lokacije informativnih sastanaka za tri aktuelna Javna poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava USAID/Sweden FARMA II projekta, u sektorima voća i povrća, te ljekovitog bilja i meda.

Foto: Renata Dragović
  • 264
  • 12
  • 0

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da su definisani finalni termini i lokacije informativnih sastanaka za tri aktuelna Javna poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava USAID/Sweden FARMA II projekta, u sektorima voća i povrća, te ljekovitog bilja i meda.

Za javni poziv za poboljšanje konkurentnosti u proizvodnji i preradi smilja (RFA-003-2016), informativni sastanak će biti održan u srijedu, 5.10.2016. godine u 11:00 sati, u prostorijama Intera tehnološkog parka, Bišće polje bb, Mostar.

Bespovratna sredstva za smilje, med, voće i povrće

Informativni sastanak za javni poziv za podršku ekonomskom osnaživanju žena kroz dodavanje vrijednosti u sektoru ljekovitog i aromatičnog bilja i meda (RFA-004-2016), kao i za javni poziv za poboljšanje konkurentnosti kroz dodavanje vrijednosti u sektoru voća i povrća (RFA-005-2016) će biti održan u četvrtak, 6.10.2016. godine u 14:00, u prostorijama UNITIC poslovnog centra, Fra Anđela Zvizdovića 1 (mezanin), Sarajevo.

Sve prijavljene organizacije će o ovim izmjenama biti obaviještene i direktno putem e-maila. Zainteresovani se mogu prijaviti do kraja ove sedmice, putem e-mail adrese grants@farmabih.ba.

Napominju da poziv nije otvoren za individualne poljoprivredne proizvođače (fizička lica). Rok za predavanje aplikacija za ova tri javna poziva je 19.10.2016. godine do 16:00 sati.

Foto: Renata Dragović


Povezana biljna vrsta

Smilje

Smilje

Engleski naziv: Immortelle | Latinski naziv: Helichrysum sp.

Smilje je dugotrajna biljka koja pripada rodu Helichrysum iz porodice Asteraceae, a obuhvata preko šesto različitih vrsta rasprostranjenih širom svijeta. Vrsta H. arenarium... Više [+]

Tagovi

FARMA II Dodjela sredstava Smilje Voće Med Povrće Vanjskotrgovinska komora Grantovi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.