Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede RS
  • 19.12.2016. 18:00

176 miliona KM za poljoprivredu u 2017. godini

Ministarstvo poljoprivrede RS je predstavilo plan ulaganja u poljoprivredu u 2017.godini, koji okvirno iznosi 176 miliona KM.

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 1.184
  • 58
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske organizovalo je konsultacije oko agrarne politike Republike Srpske i izmjena pravila usmjeravanja sredstava za podsticaje u 2017.godini. Ministarstvo je predstavilo plan ulaganja u poljoprivredu u 2017.godini, koji okvirno iznosi 176 miliona KM.

Osim 60 miliona po osnovu subvencija, taj plan sadrži i 65 miliona KM po osnovu ulaganja IRB za poljoprivredu, 3,9 miliona KM iz Partner fonda 21,2 miliona po osnovu međunarodnih projekata, te 26,2 miliona po osnovu sredstava vodoprivrede za zaštitu zemljišta i dobara.

Na konsultacije su pozvana sva republička udruženja poljoprivrednih proizvođača, te predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Zadružnog saveza Republike Srpske, kojima su prezentovane ključni elementi agrarne politike za 2017.godinu. Nakon toga uslijedila je rasprava iz koje je proistekao značajan broj korisnih sugestija u vezi Pravilnika o podsticajima za razvoj poljoprivrede i sela za 2017.godinu, o kojem će narednih dana ponovo biti konsultovana sva udruženja.

Komentarišući odbijanje jednog broja predstavnika udruženja da se odazovu na današnje konsultacije, ministar Stevo Mirjanić je istakao da izbjegavanje razgovora nije dobro rješenje i da uvijek treba ukrstiti mišljenja o pojedinim pitanjima, pa i o onima o kojima nema saglasnosti, kako bi se unaprijedila predložena rješenja, navodi se na stranici Ministarstva.

Foto: Bigstockphoto/budabar


Tagovi

Ulaganje Ministarstvo poljoprivrede RS Subvencije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]