AgroKlub.ba

\

Baza stočarstva

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Agro Baza » Stočarstvo

Agrobaza zajedno s bazom zaštitnih sredstava, gnojiva, biljnim vrstama i sortama te bazom stočarstva je trenutno u testnoj fazi. Ukoliko budete imali određenih problema s bazama slobodno nas kontaktirajte na e-mail info@agroklub.ba

Baza stočarstva

Stoka i pasmine u obliku baze stočarstva predstavlju dominantne segmente stočarske proizvodnje uz specifičnosti najčešćih uzgojnih pasmina. Dodatno, posebno su obrađene autohtone pasmine važne za ovu granu proizvodnje u Bosni i Hercegovini.

Kozarstvo

Kozarstvo (8)

Stočarstvo - Tekstovi

Ovca Belika ojagnjila šestoro!

Virtemberg ovca
19.02.2017.

Ovca Belika ojagnjila šestoro!

Belika, ovca virtemberg rase, na svijet je donijela šestoro zdravih jagnjadi! Ovo iznenađenje priredila je u domu Mileta Barašnina iz Srpca. Tri jagnjeta sisaju, dok se ostalo troje hrani na flašicu. Nezapamćen događaj Miletova kćerka Biljana kaže da je Belika prvo ojagnjila tri jagnjeta, a kasnije tokom dana još tri, što je ovu porodicu, ali i... Ovca Belika ojagnjila šestoro!

Mali peradari tuže velike "kokošje kartele"

Zavjera peradara
18.02.2017.

Mali peradari tuže velike "kokošje kartele"

U tijeku je civilna tužba protiv najvećih američkih proizvođača peradi i jaja, tvrtki Tyson, Purdue i drugih. Njih se optužuje da su uključene u ilegalne aktivnosti. Spominje se čak i riječ "kartel", prenosi modernfarmer. Prema Reuters-u, grupa peradara podnijela je optužni postupak federalnom sudu u Oklahomi. U tužbi stoji da su megaperadari... Mali peradari tuže velike "kokošje kartele"

Osigurali 15 tona đubriva za 90 proizvođača silaže

Podjela đubriva
17.02.2017.

Osigurali 15 tona đubriva za 90 proizvođača silaže

Podjela kompleksnog mineralnog đubriva 15:15:15, za farmere koji proizvode silaže (kukuruznu i travnu), izvršena je u krugu Udruženja Bosper iz Tuzle. Projektom koji finansira Grad Tuzla, a realizuje Udruženje Bosper, obuhvaćeno je 90 korisnika sa područja Tuzle, koji su đubrivo dobili u odnosu na planiranu proizvodnju. Ukupna količina podijeljenog... Osigurali 15 tona đubriva za 90 proizvođača silaže

Pretrage baze stočarstva

Vaša pretraga obuhvaća 120 pasmina iz baze stočarstva.