Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 13.02.2017. 10:00

Vrijeme pogoduje ozimim usjevima

Ozimi usjevi nastaviće prezimljavanje u povoljnim okolnostima, a stanje vlažnosti tla u većem dijelu zemlje je u okviru normalnih vrijednosti, kaže Agro prognoza.

Foto: Bigstockphoto/Milosz-G
  • 485
  • 54
  • 0

Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, u većem dijelu ove sedmice preovladavaće stabilne vremenske prilike uz više sunca i postepeni porast temperatura, kako jutarnjih, tako i maksimalnih dnevnih vrijednosti. Jutarnje temperature kretaće se od -3 do 1 °C, na jugu od 3 do 7 °C, najviše dnevne u unutrašnjosti između 3 i 8, na jugu od 9 do 13 °C.

Mogućnost pojave slabijih mrazeva biće izraženija tokom prvog dijela sedmice pred nama, potom će se umanjiti. Sa dolaskom narednog vikenda izgledno je slabije pogoršanje, uz povećanu naoblaku i ne suviše velike količine padavina. Temperaturni režim se pri tome neće bitnije izmijeniti.

Ozimi usjevi nastaviće prezimljavanje u povoljnim okolnostima, a stanje vlažnosti tla u većem dijelu zemlje je u okviru normalnih vrijednosti, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Foto: Bigstockphoto/Milosz-G


Tagovi

Agro prognoza Slabiji mraz Sunce


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.