Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 06.01.2017. 10:00

Temperature u minusu, snijeg štiti usjeve

Formirani sniježni pokrivač poslužiće kao dobra zaštita ozimim usjevima.

Foto: Pixabay/pcfriend
  • 428
  • 21
  • 0

Prema podacima prognostičkih modela, tokom vikenda izgledna je djelimična stabilizacija vremena, pri tome će zahladniti i temperature će biti primjerene ovom dijelu godine. Nakon vedrijih noći, minimalne jutarnje vrijednosti u Bosni će se posvuda spustiti između -5 i -10 °C, jutarnji mrazevi mogući su i na jugu.

Formirani sniježni pokrivač poslužiće kao dobra zaštita ozimim usjevima. Maksimalne dnevne temperature će također u većini krajeva biti negativne, samo na krajnjem jugu zemlje iznad 0 °C. Stabilno i hladno vrijeme zadržaće se do nedjelje 08. januara kada se ponovo očekuju padavine uz porast temperatura.

Kako navodi Federalni hidrometeorološki zavod, u subotu će u Hercegovini, Posavini i na jugozapadu Bosne biti pretežno vedro, a u ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblčno vrijeme. Jutarnje temperature od -18 do -11, na jugu od -5 do 0, na planinama i visoravnima do -23, a dnevne od -14 do -7, na jugu od -3 do 2 °C.

U nedjelju pretežno sunčano, hladno sa mrazom. U večernim satima porast naoblake u Krajini može usloviti slab snijeg. Jutarnje temperature od -20 do -13, na jugu od -8 do -2, na planinama i visoravnima do -25, a dnevne od -12 do -6, na jugu od -2 do 3 °C.U ponedjeljak na očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom. Jutarnje temperature od -13 do -6, na jugu od -4 do 2, a dnevne od -5 do -1, na jugu od 0 do 5 °C.

Foto: Pixabay/pcfriend1000


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Mraz


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]