Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 23.12.2016. 16:00

Stabilno vrijeme uz temperature u plusu

Tokom vikenda očekuje nas stabilno vrijeme s temperaturama na jugu i do 16 stupnjeva!

Foto: Pixabay/Neva
  • 760
  • 37
  • 0

Snijeg će i ovaj blagdanski vikend zaobići Bosnu i Hercegovinu. Sutra nas očekuje stabilno vrijeme. Krajinu, sjever i sjeveroistok zemlje prekrivat će niska oblačnost. Po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne dugotrajna magla. U Hercegovini, zapadnom dijelu Bosne i na planinama veći dio dana pretežno sunčano. Poslije podne se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje od -1 do 5°C. U područjima sa dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka u sunčanim krajevima između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U nedjelju, kaže prognoza Federalnog hodrometeorološkog zavoda, bit će pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 0 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

U ponedjeljak se očekuje više oblačnosti prijepodne. U drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

Foto: Pixabay/Neva79


Tagovi

Agro prognoza Stabilno i suho vrijeme Magla


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.