Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 05.12.2016. 10:00

Stabilno vrijeme povoljno za rast i razvoj ozimina

Očekuje se stabilno vrijeme, bez padavina, praćeno dužim sunčanim intervalima, sa hladnim jutrima i porastom temperatura tokom dana.

Foto: Pixabay/groum
  • 581
  • 28
  • 0

Prema kartama prognostičkih modela, tokom sedmice pred nama očekuje se stabilno vrijeme, bez padavina, praćeno dužim sunčanim intervalima, sa hladnim jutrima i porastom temperatura tokom dana. Jutarnje vrijednosti kretaće se od -6 do 1 °C u unutrašnjosti zemlje, na jugu od 6 do 11 °C, a maksimalne dnevne će dostizati između 2 i 8 °C u Bosni, u Hercegovini od 9 do 14 °C.

Kako najavlju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, svakodnevno je izgledna pojava mraza tokom prijepodnevnih sati, nešto jačeg pri tlu na visini od 5 cm, a početkom sedmice mjestimično je moguća i povremena kratkotrajna susnježica i snijeg. U dane narednog vikenda zadržaće se sličan trend razvoja vremenskih prilika, uz blagi porast temperatura i bez većih izgleda za padavine.

Ovakvo vrijeme pogodovaće privođenju kraju aktuelnih poljskih radova, a stanje vlage zemljišta je takvo da omogućava povoljne uslove za rast i razvoj ozimina.

Foto: Pixabay/groum


Tagovi

Agro prognoza Mraz Susnježica Stabilno


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.