Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 16.01.2017. 10:00

Sniježni pokrivač raste i štiti ozime kulture

Uz redovnu pojavu mraza i svakodnevne padavine u cijeloj zemlji, sniježni pokrivač postepeno će rasti i poslužiće ozimim usjevima kao dobra zaštita od niskih temperatura.

Foto: Pixabay/Evisco-ag
  • 362
  • 17
  • 0

Prema podacima prognostičkih modela, tokom većeg dijela ove sedmice očekuje se hladno, pretežno oblačno vrijeme i padavine, na jugu kiša, uz moguću susnježicu i snijeg, u unutrašnjosti i na planinama pretežno snijeg. Temperature će biti primjerene ovom dijelu godine, jutarnje od -8 do 0 u većem dijelu zemlje, na jugu -2 do 2 °C.

Maksimalne dnevne kretaće se od -4 do 2 u Bosni, u Hercegovini 2 do 7 °C. Uz redovnu pojavu mraza i svakodnevne padavine u cijeloj zemlji, sniježni pokrivač postepeno će rasti i poslužiće ozimim usjevima kao dobra zaštita od niskih temperatura. Sa narednim vikendom izgledna je djelimična stabilizacija vremena, padavine će oslabiti, pri tome se temperaturni režim neće bitnije promijeniti, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Foto: Pixabay/Evisco-ag


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Padavine Oblačno


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]