Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 20.06.2016. 11:10

Promjenjivo vrijeme - otežan rad i bolesti

Svakodnevno će postojati mogućnost za razvoj konvektivne oblačnosti i poslijepodnevne lokalne pljuskovite padavine, ponegdje i jače grmljavinsko nevrijeme uz pojavu grada.

Foto: StockSnap/Pixabay
  • 181
  • 8
  • 0

Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, u većem dijelu naredne sedmice očekuju nas nestabilne vremenske prilike, uz porast temperaturnih vrijednosti.

Kako navodi Federalni hidrometeorološki zavod, svakodnevno će postojati mogućnost za razvoj konvektivne oblačnosti i poslijepodnevne lokalne pljuskovite padavine, ponegdje i jače grmljavinsko nevrijeme uz pojavu grada.

Do kraja tjedna temperatura 35 °C

Nakon kišovitog i nešto svježijeg vikenda, temperature će prema kraju naredne sedmice rasti iz dana u dan, pa će i dnevne maksimalne vrijednosti u većini krajeva Bosne i Hercegovine dostizati između 30 i 35 °C. Najtoplije će biti u Hercegovini i Posavini.

Promjenljive vremenske prilike u velikoj mjeri će ometati provođenje radova na otvorenom i pogodovaće pojavi biljnih bolesti i štetočina.

Foto: StockSnap/Pixabay


Tagovi

Agro prognoza Pljuskovi Promjenjivo Nestabilno Grad


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.