Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 20.02.2017. 16:00

Povoljni uslovi za radove na otvorenom

Kakvo nas vrijeme očekuje do petka?

Foto: Pixabay/congerdesign
  • 856
  • 106
  • 0

Prema prognozama, promjena vremena koja je uslijedila tokom vikenda biće kratkotrajna pa se već početkom ove sedmice očekuje ponovo stabilno, i suho vrijeme uz porast temperatura zraka. U drugom dijelu sedmice doći će do porasta oblačnosti sa padavinama koje će biti izraženije prema kraju sedmice.

Najniža jutarnja temperatura zraka će se kretati od -6 do -1°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14°C. Preovladavat će povoljni uslovi za radove na otvorenom.

Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak će u Bosni i Hercegovini prije podne biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana naoblačenje sa sjeverozapada. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0, na jugu zemlje od 0 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13 stupnjeva.

U srijedu u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz malu oblačnost. Poslije podne u Bosni umjereno povećanje oblačnosti, a u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16 stupnjeva.

U Hercegovini u četvrtak oblačno vrijeme, mjestimično može pasti malo kiše. U Bosni umjereno do pretežno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16 stupnjeva.

Foto: Pixabay/congerdesign


Tagovi

Agro prognoza Stabilno Suho Magla Oblačno


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.