Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 27.01.2017. 19:30

Oblačno, maglovito i hladno za vikend

Meteorolozi nam najavljuju maglu, oblake i, i dalje, niske jutarnje temperature.

Foto: Pixabay/rihaij
  • 302
  • 33
  • 0

Niska naoblaka ili magla preovladavat će u subotu u sjevernim područjima zemlje, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Lokalno prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti magle. U većem dijelu zemlje sunčano. Vjetar slab većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -13 i -7°C. Na jugu zemlje najniža temperatura zraka od -3 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U nedjelju, u sjevernim područjima zemlje će se zadržati dugotrajna niska naoblaka ili magla. Uslijed povećanja oblačnosti sa juga i u ostalim područjima se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -12 i -6°C. Na jugu zemlje najniža temperatura zraka od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 3°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.

U ponedjeljak, u sjevernim područjima zemlje se očekuje oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti magle. U većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -10 i -5°C. Na jugu zemlje najniža temperatura zraka od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

Foto: Pixabay/rihaij


Tagovi

Agro prognoza Oblačno Magla


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.