Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ljetni snješko
  • 26.07.2016. 11:29

Napravili snješka usred ljeta!

Od grada veličine oraha koji je po Umoljanima na Bjelašnici padao 20-ak minuta, stanovnici su napravili snješka!

Foto: J. Alibegović/avaz.ba
  • 2.805
  • 139
  • 0

Usred ljeta stanovnici Umoljana na Bjelašnici napravili su snješka! Naime, nevrijeme koje je u nedjelju pogodilo Bosnu i Hercegovinu, donijelo je Umoljanima grad veličine oraha koji je po naselju padao 20-ak minuta. Dosjetljivi stanovnici od napadalog grada napravili su snješka, piše avaz.ba.

Podsjećamo, nevrijeme je najviše štete prouzročilo u Općini Vareš gdje je proglašena elementarna nepogoda. Kako navode u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, do kraja tjedna nas očekuje nestabilnije vrijeme u odnosu na protekli period. U cijeloj zemlji izgledno je prolazno naoblačenje, mjestimično praćeno kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Sa približavanjem vikenda temperatura će lagano porasti. Izgledno je da će nestabilnije vrijeme, sa više padavina tokom većeg dijela sedmice biti u Bosni, u Hercegovini se od srijede 27.07. očekuju stabilnije vremenske prilike. Usljied kiše i izraženijih povremenih lokalnih padavina, mogući su gotovo svakodnevni prekidi u obavljanju radova na otvorenom. Također za očekivati je pojavu biljnih bolesti i jaču aktivnost štetočina.

Foto: J. Alibegović/avaz.ba


Tagovi

Snješko Ljeto Nevrijeme Bjelašnica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97