Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 06.02.2017. 19:30

Kiša popravlja vodni režim zemljišta

Ozimi usjevi nastaviće prezimljavanje u povoljnim okolnostima, a vodni režim zemljišta djelimično će se popraviti usljed padavina, kaže Agro prognoza.

Foto: Pixabay/Ben-Kerckx
  • 503
  • 56
  • 0

Prema podacima prognostičkih modela, početkom ove sedmice još uvijek će preovladavati nestabilno vrijeme, sa kišom koja će uz pad temperature preći u susnježicu i snijeg, pretežno na planinama, mada ne treba isključiti mogućnost sniježnih padavina i u nižim područjima.

Od srijede će biti stabilnije, uz slabije povremene padavine, nešto izraženije na zapadu zemlje i u Hercegovini. Temperaturni režim djelimično će se izmijeniti. Jutra će od sredine sedmice biti hladnija, uz redovnu pojavu mraza, koji bi u unutrašnjosti mjestimično mogao biti i jačeg intenziteta, naročito nakon vedrijih noći. Tokom dana maksimalne vrijednosti temperature dostizaće od 0 do 4 °C u Bosni, na jugu između 5 i 10 °C.

Ozimi usjevi nastaviće prezimljavanje u povoljnim okolnostima, a vodni režim zemljišta djelimično će se popraviti usljed padavina.

Foto: Pixabay/Ben-Kerckx


Tagovi

Agro prognoza Kiša Oblačno Padavine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.