Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klimatske promjene
  • 21.07.2016. 15:30

Juni najtopliji mjesec u zadnjih 137 godina!

Juni je bio najtopliji na globalnoj razini od 1880. otkada se vrše mjerenja i 14. uzastopni mjesec u kojem je probijen globalni temperaturni rekord, priopćili su znanstvenici NASA-e i NOAA-e.

Foto: vladis Chern/Bigstockphoto
  • 267
  • 11
  • 0

Protekli mjesec juni bio je najtopliji na globalnoj razini u posljednjih 137 godina, odnosno od 1880. otkada se vrše mjerenja i 14. uzastopni mjesec u kojem je probijen globalni temperaturni rekord, priopćili su znanstvenici NASA-e i NOAA, prenosi guardian.com.

Juni 2016. bio je topliji za 0,9 C od prosječne temperature i najtopliji lipanj od 1880. Protekli je mjesec srušio rekord iz 2015. godine za 0,2 stupnja Celzijusa.

Najtoplija godina je (zasad) 2015.

Već 14. uzastopni mjesec u kojem je probijen temperaturni rekord najduži je u posljednjih 137 godina. Također, prošlo je 40 godina otkako je svijet doživio juni koji je s temperaturom bio ispod prosječnih temperatura 20. stoljeća.

Većina znanstvenika smatra da su za rast temperature odgovorne emisije plinova i da su klimatske promjene barem jednim dijelom uzrok brojnih prirodnih katastrofa širom svijeta. Inače, prošla godina je bila najtoplija od kada se vrše mjerenja.

Foto: vladis Chern/Bigstockphoto


Tagovi

Klimatske promjene Temperaturni rekordi Najtopliji mjesec


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...